torsdag 4 september 2014

Härlig torsdag! Vattenprov, viltspår och trimning.

Idag har jag haft semester! Dagen började vid 08.00 med morgonpromenad och därefter frukost. Trimmade "Peggy" inför helgens Östra Cup och utställning i Sala. "Svea" behövde också trimmas, då fick hon åka upp på bordet hon också. Vid 11.00 kom Lee och "Ragnar" han ska också på Östra Cup så även han behövde få sig en putsning. med maskin och sax.
Vid 12.30 for vi iväg mot Grönsöö och vattenprov." Ruth" var anmäld till Nybörjarvatten och Vattenprov och hon klarade båda med bravur, inga tveksamheter. Stadig och lugn i skott och kast, snabbt och kontrollerat ut till fågeln fint grepp och perfekta avlämningar. Jätteskönt att se att hon har mognat i så fint i denna del av jakten. "Peggy" var anmäld till nybörjarvatten och det var superenkelt för henne. Hon älskar detta. Ut hämta gå upp på land på fel ställe, bära fågeln 25 meter på land och lämna av fint i hand.
 "Ragnar" & Lee gjorde ett finfint jobb, stadigt sitter han lugnt och väntar på signal att kasta sig ut i vattnet efter skott och kast. Går direkt i,  simmar kraftfullt och målmedvetet, tar anden med fint grepp utan dröjsmål och simmar tillbaks samma väg och lämnar av ca 2 meter upp på land. Sedan var han nöjd, lite för kort avlämning men annars helt perfekt. Mycket bra jobbat av Lee eftersom hon och "Ragnar" bara har tränat och bott tillsammans i drygt en månad! Imponerande, detta klarar ni med lite mer träning. 
"Kino" blev lite förvirrad och snurrade till det lite så Maja fick skicka om honom och då simmade han ut jättefint till anden, greppade den med bra grepp, sedan glömde han bort sig och gick till skytten och lämnade fågln där. Lite fel blev det men han är duktig på att apportera, unghundar kan ju ibland tappa fokus när annat är spännande, och det förstår man ju att skytten är intressant och spännande! Stort Grattis till Veronica Forsberg och"Cider" ( RLDN RLDF RLDA Accounts Vision Of Love) som klarade både nybörjarvattnet och vattenprovet galant. Ni är så duktiga du och "Cider". 
Efter lite trevlig samvaro så var det dags för hemfärd och då fick jag mycket glädjande resultat från Ann-Sophie Lundahl, som hade startat på viltspårprov med "Sascha" i Norrtälje, samtidigt som vi var på vattenprov. 1:a pris med HP i öppen klass!  STORT GRATTIS Ann-Sophie och "Sascha. Efter en lite stund kom Ann-Sophie med båda "Qalle" och "Sascha" för det var dags för dem att bli trimmade inför Östra Cup de med! Efter trimningen firade vi med äppelkaka och vaniljsås till fikat. Imorgon ska jag trimma "Sunny" & "Thilda" och bada Peggy inför Östra Cup. Jag ser verkligen fram emot lördagen och Östra Cup när vi ska träffas och umgås. Stort Lycka till  "Sadie", Kino", "Qalle",  "Sascha", "Ragnar" "Peggy" och "Thilda" på Cupen och lycka till "Trudy" och "Terry" som ska ställas i valpklass. Nu hoppar jag i säng. Min semesterdag har varit helt underbart bra. Massor att göra, härliga resultat,fint väder, så kul att träffas och umgås. Det är verkligen livskvalité. Stort tack alla mina vänner, jag uppskattar er så mycket!
"Peggy" (SEVCH LP1 LP2 RLDN RLDF RLDA Mountjoy Painted Peggy)

"Ragnar" (RLDN Mountjoy Residential Ragnar) äg. Lee Pohl & Monika Jansson

"Kino" (SEVCH Mountjoy Scurry Simon) äg. "Maja" Magnhild Löfstedt

"Ruth" (RLDN RLDF RLDA Mountjoy Rebellious Ruth)
"Sascha" (Mountjoy Relaxed Roxanne) äg. Ann-Sophie Lundahl, Norge

"Qalle" (NOVCH SEVCH Mountjoy Quindred Qarl) äg. Ann-Sophie Lundahl, Norge "Qalle" är numera godkänd eftersökshund i Norge, då han galant klarade av sitt färskspår på hjort! Snyggt jobbat och Stort Grattis Ann-Sophie och "Qalle"

Inga kommentarer: