lördag 7 februari 2015

Rallydag för Kino, Ruth och Elin! Tävlingslydnad för Sunny.

SEVCH RLDN Mountjoy Scurry Simon och Magnhild Löfstedt
Idag var det dags för Rallylydnad. Det var Uppsala Hundungdom som arrangerade och de var i den underbart fina inomhushallen i Upplands Väsby, på Stockholms Hundcenter. 
Magnhild startade med "Kino" i fortsättningsklass. Det var deras debut  i denna klass. Och vilken otroligt fin debut de gjorde. En strålande runda med 92 poäng! Stort Stort Grattis Maja & "Kino". All träning med fokus på kontakt och position i fotgåendet har verkligen gett resultat. Snyggt jobbat!






Jag var också på Uppsala hundungdoms tävling i upplands Väsby. Först ut var "Ruth" och det kändes mycket bra. Jag visste att jag hade gjort en stor miss och antagligen några små. Men det var en fin runda med bra känsla och se det gick vägen, 83 poäng och "Ruths" andra kvalificerande runda.

 "Elin" startade sist för hon löper. Vi bara gled fram skylt efter skylt och hon bara gjorde allt så underbart bra.Känslan var magisk! Hon var så duktig. Och vi fick 95 poäng och blev 3:a i klassen! Och nu blev "Elin" Rallylydnadsmästare eller RLD M som titeln heter. Detta var "Elins" och min sista tävling. Nu är hon en glad och lycklig pensionär. En fantastisk karriär är över.Det känns lite vemodigt. Men det är dags nu, jag har funderat på det en tid och även om hon är pigg och glad så har hon lite jobbigt när det blir nya saker och de unga hundarna pockar på träning och tävling.
Här sitter tjejerna i sin varma täcken- "Elin" (SEVCH LP2 RLDN RLDF RLDA RLDM Mountjoy Nimble Nina) till vänster och "Ruth" (SEVCH LRDN RLDF RLDA Mountjoy Rebellious Ruth) till höger.
"Sunny"  och Åsa

Samtidigt som vi var och tävlade rally tävlade ÅsaNybäck-Nakell och  "Sunny" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy) lydnadsprov klass 2 i Velamsund. De hade en rejäl miss på läggandet under gång, deras bravurnummer och några småmissar och då blev det till slut 141 poäng. De fick "fint samarbete" i kommentar av domaren och de hade en fin känsla med bra attityd. Så sammanfattningsvis var det en bra tävling trots poängen. Grattis Åsa och "Sunny"

Inga kommentarer: