måndag 30 mars 2015

U-kullen valpträff!

Igår samlades sex glada valpar och lika många förväntansfulla valpköpare för valpträff. Regnet strilade hela dagen, det blåste och var allmänt trist och tråkigt att vara ute. Men stämningen var glad och koncentrerad hos ägarna, mer uppsluppen och yster hos valparna. Vi började med att ta fina bilder på valparna innan de var blöta och smutsiga. Efter det gick vi in i tältet för teori och alla valparna fick pröva på att sitta i "Kungatronen". Först var det rätt trivsamt men efter en stund tröttnade de och protesterade. Men alla valparna gav till slut upp och accepterade att ligga och mysa i mattes knä.
 
Vi pratade om belöningar och dess betydelse, fortsatte med lite rallyövningar, att följa händer, komma på inkallning, sitt, ligg, stå, stilla. Veronica var jättesnäll och tog med några söta små rapphöns. Och alla valparna visade stort intresse och alla bar dem en liten bit. Vi gick en liten minipromenad så valparna kunde leka av sig. Nu var det väldigt skönt gå in och torka upp i brasvärmen och inmundigade gofika.
 
Valparna lekte och stojade med varandra av hjärtans lust. Några försökte sova lite men det var svårt när resten av syskonen ville leka. Lite trimning av några valpar fixades, en liten spontankurs i trimning. Till slut var det dags att skiljas för denna gång. Stort tack att ni ville komma ser fram emot nästa träff. Då ska vi ha bättre väder och pröva på lite spår och annat.
Stort tack till Veronica för fotografering och att du hade med dig träningsvilt.
Fler bilder kommer. Men Veronica tog 700 stycken så det tar lite tid att sortera och fixa till! Hon skickar över så fort hon har en stund över.
Det ÄR kul att träffa syskonen igen!


Veronicas fina kaninskinn som någon valp snodde ur hennes ficka blev snabbt en stort favorit.

Från vänster: Sofie & Disa, Marie och Iza, Veronica & Gin, Monika & Uma, Monica & Siri, Petra & Borka
 

Inga kommentarer: