söndag 16 augusti 2015

Jaktanlagsprov i Norge.

I fredags lastade vi in alla hundar, våra saker och oss själva i bilen och det lånade hundsläpet. Vi var Lee Pohl med "Ragnar" (SEVCH RLDN Mountjoy Residential Ragnar) & "Trudy" (RLDN Mountjoy Tainted Trudy), Åsa Nybäck-Nakell med "Sunny" SEVCH RLDN LP1 RLDN RLDF Mountjoy Qatchy Qloudy) & "Thilda" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Hi-Design's Absolute Exotic), Veronica Forsberg med "Loka" (RLDF Lost'n Found Dancing In The Dark) & "Cider" (SEVCH RLDN RLDF RLDA Accounts Vision Of Love) och jag med "Peggy" (SEU(u)CH FINUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN&F&A&M Mountjoy Painted Peggy) & "Bilbo" (SEVCH SE JV-14 RLDN Mountjoy Scallywag Sam). Kursen styrdes mot Årjäng och den hyrda stugan på Ekeby Camping. 

Vi blev lite lätt försenade redan från start och dessutom stannade vi flera gånger för att kolla hundarna i släpet. Allt förflöt lugnt och fint och vi närmade oss målet för kvällen. Det blev dock rätt sent så det var kolmörkt när vi kom fram. grillen lös dock upp så fint och välkomstkommittén i form av Ann-Sophie Lindahl med "Qalle" (Mountjoy Quindred Qarl) & "Amanda" (Joyfull Life Adorable Amanda), och Carolina Bohman med "Putte" (Ljungstorps Affection) mötte oss med massor av god mat. Vi åt med stor aptit och till slut drog vi oss tillbaka till våra stugor vid 01.00 och såg fram emot i alla fall 4 timmars sömn.

Klockan 05.00 ringde väckarklockan och vi fick brått att rasta hundar, packa in allt och städa våra stugor. Vi startade på utsatt tid och anlände i god tid till platsen för det Norska jaktanlagsprovet som var målet för vår resa. Incheckade och klara så blev flera av oss mycket pirriga. Med så stor svensk invasion 13 av 21 anmälda hundar hade arrangören tagit in två domare. Häflten av deltagarna började på vattnet och den andra halvan började på fältet och sedan bytte vi. Åsa och Ann-Sophie med sina kullsyskon "Sunny" & "Qalle" och Åsa med halvsyster "Thilda" hamnade hos den ena domaren och vi övriga Lee, Veronica, Carolina och jag hamnade hos den andra domaren. Vi började på fält.

Till slut hade alla hundar genomfört hela provet som består av ett tillgänglighetstest, ett fältarbete, ett apportprov och ett vattenaportprov. Vi var supertrötta, varma och hungriga. Äntligen kunde vi ta lite att äta, sätta oss en stund, pyssla om hundarna och vänta på prisutdelningen.

Vår stora vinnare denna dag var Veronica och "Cider" som blev provbäst för sin domare Wenche Farstad! Helt otroligt, vilket fantastiskt team ni är. Godkänt Norsk jaktanlagsprov fick "Cider", unga mycket lovande "Loka", "Thilda", "Putte" och "Peggy".

Godkänd vattendel fick "Ragnar" och "Sunny", godkänd fältdel fick "Qalle" och "Trudy". Bilbo blev bara godkänd på tillgänlighetstesten,  jag är ändå nöjd med hans insats, vi har bara påbörjat vår jaktträning, vi kommer tillbaka ordentligt förberedda. Att "Sunny", "Ragnar" och "Qalle" fick strålande kritik på fältet gjorde mig mycket stolt och glad. "Qalle blev godkänd 2014 på jaktanlagsprov och i år var det slarv på vattnet som fällde honom från att bli godkänd. Jag är så otroligt glad och stolt över mina 6 mountjoyare (Peggy, Qalle, Sunny, Bilbo & Trudy) med sina fantastiskt duktiga och engagerade ägare som deltog på detta prov. Perrysonen "Putte" och Tuvadottern "Thilda" är också helt otroligt duktiga. Tänk att "Tuva" (SEVCH Hi-Design's Special Edition) hade med sig 4 avkommor från tre olika kullar varav två var kullsyskon!

Vi har haft en otroligt trevlig resa med härlig gemenskap. Detta är ett minne som jag kommer att bära med mig för resten av mitt liv. Detta gav mersmak, det var så kul, vi kommer att träna på och återkomma nästa år. 

Vill rikta ett stort och innerligt tack till Norsk Spanielklubb avdelning Östfold och fantastiska Vibeke Kvisler med funktionärer som arrangerade ett superfint prov med härlig stämning. Kanske kunde man önska sig lite bättre mark. Men det ordnar säkert Vibeke till nästa år. Stort stort tack till våra fantastiska domare Wenche Farstad och Anders Brunvoll, som slet oförtröttligt i värmen och gav så mycket feedback!

Stort tack Veronica Forsberg för fina bilder. Och slutligen stort grattis och stort tack till alla andra deltagare. Ni gjorde vår dag till ett oförglömligt minne.
Alla 13 godkända ekipagen och våra två domare.

Vår "grupp" från vänster: Initiativtagaren Carolina med "Putte", Lee med "Ragnar & "Trudy", jag med "Peggy" & "Bilbo", Åsa med "Thilda" & "Sunny", Veronica med "Cider" & "Loka" och "Amanda" med matte Ann-Sophie och "Qalle"

Min fantastiska "Peggy" som idag dessutom blev Finsk Utställningschampion. (SEU(u)CH FINUCH SEVCH LP1 LP2 RLDN&F&A&M Mountjoy Painted Peggy)!

"Thilda" (SEVCH LP1 RLDN RLDF Hi-Design's Absolute Exotic) och Åsa Nybäck-Nakell

"Putte" (SEVCH RLDN RLDF Ljungstorps Affection) och Carolina Bohman. "Putte" är en son till "Perry" (SEU(u)CH  SEVCH LP1 Mountjoy Particoloured Perry) och är dessutom pappa till min V-kull!
Veronica Forsberg med "Loka" (RLDN Lost'n Found Dancing In The Dark) & "Cider" (SEVCH RLDN RLDF RLDA Accounts Vision Of Love)
 


Inga kommentarer: